Eesti esimese veokoeraspordi võistlussarja Keila etapp toimub juba 12. mail 2018, registreerimine on avatud Raceinfo portaalis.

Estonian Dryland Cup on Eesti esimene veokoeraspordi võistlussari, mille raames toimub Eestis sel aastal kolm etappi: esimene Keilas, teine Viljandimaal (ööetapp) ning kolmas Ebaveres. Võistlussarja tulekuga kahekordistub Eestis veokoeraspordi võistluste arv.

Etappidel saab võistelda nii koerakrossis, kui ka jalgratta- ning tõukerattaveos.

Lapsed on oodatud võistlema lühemal jooksurajal. Väärtustame noorte sportimishuvi pidevat kasvu, mistõttu on kõikidele lastele võistlemine tasuta. Lisaks autasustame iga etapi lõpus kõiki väga noori osalejaid magusate medalite ja eriauhindadega.

Esmakordselt Eesti veokoeraspordi ajaloos ühendame põneva võistluse õpetliku treeninguga. Kõikidele, kes pigem ei soovi võistelda, kuid naudivad koos neljajalgse sõbraga sportimist, oleme loonud treeningraja, mille stardid toimuvad peale võistlusklasside lähteid. Treeningraja eraldistardiintervallid on tunduvalt pikemad ning samuti ei toimu ajalist järjestust. Kogu sportimismõnu, välja arvatud võistlusmoment ja järjestus, jääb.

Raja läbimisel on vaja koera veovööd, -liini ja -rakmeid, mida saab rentida. Rentimiseks tuleb registreerimisel valida lisatoode “Võistlusvarustuse rent”, mille tasu etapi kohta on 5€. Rendivarustus toimetatakse kohale Keilasse.

Keila rada on 3,5 kilomeetri pikkune ning väga mitmekülgne. Rada algab pinnasteega ning pärast esimest järsemat kurvi saab proovida kahel korral mäkketõusu taktikat. Tõusud ei ole väga järsud ega pikad, kuid võtavad korraks tempo korralikult maha.

Peale tõuse saab mitmetel kordadel harjutada kurvide läbimist. Pinnastee asendub murukattega ning kulgeb edasi sirgelt, andes võimaluse sprindilõiguks. Peale järsemat kurvi vasakule hakkab paistma juba finiš ning vahetult enne seda on veel viimane tõus – kirss tordi peal. Rada lõpeb laskumisega.

Võistluse starditasu on 16€, teine start 6€ soodsam. Lapsed võistlevad tasuta, kuid eelregistreerimine on vajalik. Treeningraja pääse on 10€. Registreerimise esimene hind kestab 29. aprilli lõpuni, pärast seda tasud tõusevad.

Võistlust korraldab Spordicom MTÜ. Koostööpartnerid on Royal Canin, Baltosport ning Keila koerasõprade klubi Ipson.

Võistluse koduleht: edc.ee